Bpv in the picture

"Sandra Kramer is de stagecoördinator van Daltonschool De Globetrotter op Katendrecht (Rotterdam). Zij is iemand die werkt vanuit haar hart en altijd op basis van vertrouwen. De studenten worden door haar uitgedaagd om initiatieven te nemen en ervaringen op te doen. Zij wil dat iedere student groeit en doet daar alles aan en voor. Het contact tussen Sandra en de bpv-coördinator is goed en de lijntjes zijn heel kort, waardoor ik als bpv-coördinator weet dat we het samen doen en dat is hoe het hoort te zijn!". Natalie van Amen, bpv-coördinator locatie Rosestraat (Rotterdam)

5 vragen aan

Sandra van de Globetrotter

Vertel eens in 3 zinnen wie jullie zijn en wat jullie doen! Wij zijn de leukste Dalton basisschool op een van de mooiste plekjes van Rotterdam. Wij werken thematisch. In de onderbouw is dit spelend, in de middenbouw is het ontdekkend en in de bovenbouw onderzoeken de kinderen wat ze zelf willen leren bij een bepaald thema. De kinderen zijn eigenaar van het thema en bepalen wat we gaan spelen, ontdekken en onderzoeken.

Welke type stage bieden jullie aan en wat doen studenten tijdens zo’n stage? Wij bieden een stage aan waarbij de stagiaire eigenaar is van zijn of haar eigen leerproces. Je mag en kan bij ons dus alles leren wat jou tot een complete onderwijsassistent maakt.

Wat willen jullie de stagiaires altijd meegeven? Dat samen altijd beter is dan alleen. Wat leren jullie zelf van de stagiaires? Wij zijn op zoek naar de talenten van de leerlingen en dan is het iedere keer weer een cadeautje als een stagiaire haar eigen talent inzet. Bijvoorbeeld; een dansles, creatieve activiteit, yoga etc. Wat is de grappigste, leukste, vreemdste vraag die je ooit gekregen hebt van een stagiaire? Moet ik mezelf ook omkleden voor de gymles?