Nieuwe lesmethodes

Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk heeft een breed aanbod aan opleidingen die behoren tot het domein Pedagogisch werk (PW) en Sociaal werk (SW). Ons opleidingsportfolio bevat de opleidingen Sociaal werker, (Gespecialiseerd) pedagogisch medewerker, Onderwijsassistent, combi-opleiding Kindprofessional en Intructeur-mbo. De opleidingen kunnen in verschillende trajecten gevolgd worden. Een overzicht van al onze opleidingen vindt u op Albeda.nl. Vernieuwend onderwijs Sinds dit jaar geven wij les volgens nieuwe onderwijsmethodes. Deze nieuwe methodes zijn ontwikkeld om het onderwijs nog beter aan te laten sluiten op de vraag vanuit de praktijk, én bij de belevingswereld van onze studenten. Studenten en docenten zijn hier heel enthousiast over!

Vijf-weken-methode Voor de opleidingen Pedagogisch werk, Onderwijsassistent en de combi-opleiding Kindprofessional is dit de vijf-weken-methode. Bekijk het filmpje hieronder. In het artikel 'Student aan zet met nieuwe onderwijsmethode' leest u er nog meer over.

Zeven-leefgebieden-model In de opleiding Sociaal werker staat het zeven-leefgebieden-model centraal. Bekijk de film hieronder en er meer over in het artikel 'Nieuw onderwijs bij opleiding Sociaal werker: zeven leefgebieden centraal'.