Stagiaires in the spotlight


Onze studenten zelf aan het woord. Hoe ervaren zij de stage lopen en de opleiding? Scroll naar beneden om verder te lezen!


Nadia

opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

“De opleiding is onwijs leuk, de begeleiding heel goed en de kans op een baan groot. Ze zoeken overal pedagogisch medewerkers. Ik kan deze opleiding iedereen aanraden!” Studente Nadia van der Steen steekt haar enthousiasme voor de opleiding niet onder stoelen of banken! Nadia is eerstejaars studente van de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, niveau 4 op de locatie Rosestraat van Albeda.

Daan

opleiding Onderwijsassistent

'Ben je iemand die heel sociaal is, graag met kinderen omgaat en iets wil bijdragen aan de maatschappij, op een positieve manier? Dan is deze opleiding iets voor jou!' Daan Tromp, student van de opleiding Onderwijsassistent van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk, niveau 4. In zijn vlog vertelt hij alles over zijn opleiding:

Maarten

opleiding Sociaal werker

"Ik werk met groep 3 en 4 van de bassischool. We plannen op aanvraag van de school activiteiten in. Dat doen we op een manier die kinderen van natuure al aantrekt. Wij kijken bijvoorbeeld hoe we spelenderwijs of al sportend kinderen iets kunnen leren. Estafette lopen of met pitzakjes gooien. Ongemerkt maken we zo toch de basisschoolvakken zoals rekenen en spelling, die kinderen vaak minder interessant vinden, leuk! Maarten, student opleiding Sociaal werker, over zijn stage bij Feijenoord.

David & Salman

opleiding Sociaal werker

Studenten David & Salman liepen stage bij woningcorporatie Woonstad.

'Concert in de achtertuin' is een onderdeel van het project 'Woonstad wijkt uit', waarmee de woningcorporatie de sociale cohesie in wijken probeert te bevorderen. Ook studenten van Albeda worden hiervoor ingezet. David & Salman waren tijdens hun teamstage de ‘ogen en oren’ van de wijk en het eerste aanspreekpunt voor hulpvragen en eventuele meldingen van overlast van bewoners.