Onze alumni in het werkveld

Oud-studente Hanim vol enthousiasme aan de slag als onderwijsassistent op Albeda-locatie Vlaardingen!

"Een jaar geleden heb ik mijn diploma Onderwijsassistent op locatie Vlaardingen in ontvangst mogen nemen. Als student heb ik drie leuke, inspirerende en leerzame jaren achter de rug, waarin ik mijzelf goed heb kunnen ontwikkelen. Nu ben ik terug op school! Dit keer niet als een student, maar in een andere rol, als onderwijsassistent en als docent in opleiding. Ik heb bij Albeda al de mooie dingen van het onderwijs mogen ervaren, eerst als student en nu dus ook als medewerker. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van een fijn team (en organisatie). Als onderwijsassistent heb ik diverse werkzaamheden, waaronder het ondersteunen van lessen, het begeleiden van studenten begeleiden, organiseren en nog veel meer! Naast mijn baan als onderwijsassistent, volg ik ook nog de lerarenopleiding Gezondheidszorg en welzijn op de hogeschool."

Maria ontwikkelde zichzelf én ontdekte haar passie bij de opleiding Onderwijsassistent

Maria is ook een oud-student van onze opleiding Onderwijsassistent en ook zij is terug bij Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk! Maria is nu stagiaire in opleiding tot docent Engels op locatie Prins Alexanderlaan. Ze vertelt ons hoe zij tijdens de opleiding haar passie vond.

Van 4 havo naar mbo-niveau 4 Ik heb de opleiding Onderwijsassistent afgerond en ben nu bezig met de opleiding tot leraar Engels tweedegraads. De opleiding voor onderwijsassistente koos ik omdat ik op dat moment de overstap moest maken van 4 havo naar mbo-niveau 4. Ik wist toen zelf nog niet zo goed welke richting ik op wilde gaan. Niet zo gek, want ik was natuurlijk pas 17. Het kwam vooral door mijn zus dat ik hiervoor koos. Zij vond toen al dat ik goed ben met kinderen. Ik had op dat moment al wel een passie voor het vak Engels, maar nog geen idee wat ik daarmee wilde doen. Van passie naar passie Uiteindelijk merkte ik door mijn opleiding tot onderwijsassistente dat ik het heel leuk vind om voor de klas te staan en om lesstof uit te leggen aan leerlingen. Ik bleek ook inderdaad goed met de kinderen overweg te kunnen en de ontwikkeling van kinderen vind ik heel interessant! Nadat ik mijn mbo-opleiding had afgerond was het voor mij duidelijk dat ik een nieuwe passie had gevonden; het lesgeven! Die nieuwe passie kon ik heel mooi combineren met mijn ‘oude’ passie voor het vak Engels. Vandaar dat ik nu de lerarenopleiding Engels volg. Lees het volledige artikel.

Waarom twijfelen goed is! Romy vertelt hoe ze sociaal werker werd.

Romy is een oud-studente van de opleiding Sociaal werker. Na haar afstuderen is ze aan de slag gegaan als wooncoach bij Pameijer. Onlangs was Romy weer even terug bij Albeda om de eerstejaars studenten van de opleiding Sociaal werker te vertellen over haar werk bij Pameijer. Het doel was om hen een kijkje te geven in het sociaal werk van nu en om ze alvast kennis te laten maken met een mogelijke stageplaats.

Studenten vonden het erg leuk om de ervaringen van Romy te horen en stelden veel vragen. Als afsluiter had Romy leuke goodiebags geregeld van Pameijer. Het bezoek van Romy was meteen ook een mooie gelegenheid om te vragen naar haar keuze voor de opleiding Sociaal werker en haar ervaringen in het werkveld. In het artikel op onze website lees je meer ove Romy.

Oud-studente Kerensa Timar wint Kinderrechten Award 2021!

Oud-studente van de opleiding Sociaal werker, Kerensa Timar (middelste op de foto), won de Kinderrechten Award 2021 voor het (mede) oprichten van de meidenvilla. Kerensa ontving de Rotterdamse Kinderrechten Award-speld en een geldbedrag van € 1.250.

De eerste meidenvilla richtte ze op tijdens haar stageperiode, een tweede is inmiddels geopend en een derde komt eraan! De meidenvilla is een veilige plek voor meisjes tussen de 7 en 18 jaar. Door een combinatie te maken van activiteiten en voorlichting krijgen ‘de meiden’ veel informatie mee, denk bijvoorbeeld over onderwerpen als pesten of drugs. De passie van Kerensa is duidelijk zichtbaar door de meidenvilla en de jury roemt haar langdurige betrokkenheid. Lees meer over de Kinderrechten Award.