Nieuwtjes

CSP in het nieuws!

Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk is dynamisch, groeiend en altijd bezig om nog beter, innovatiever en praktijkgerichter onderwijs te bieden. Regelmatig komen ons onderwijs en onze opleidingen in het nieuws, zoals bijvoorbeeld in dit artikel: Interview met docente Nisrinne Haddouch over 'blended onderwijs' op Mbo les op afstand.nl

Op locatie Spijkenisse gebeurt ook van alles, zoals bijvoorbeeld te lezen is in dit artikel: Onderwijs, zorg en kinderopvang onder een dak in Spijkenisse - Kinderopvangtotaal

Wat doet een onderwijsassistent nou eigenlijk?

Studenten van de opleiding Onderwijsassistent van de leerwerkplaats Kind en Onderwijs, Albeda-locatie Prins Alexanderlaan laten het zien in het vlog 'Wat is je beroep?'. Berit Kesling en Tom de Boer zijn eerstejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent op Kind en Onderwijs locatie De Stelberg. In de introductieperiode was een van de leervragen: 'Wat is je beroep?' Deze studenten zijn vervolgens op onderzoek uitgegaan en hebben hun bevindingen uitgewerkt in de leeractie 'een rollenspel'. Op deze manier hebben zij meteen kennisgemaakt met het 5-weken plan, verschillende bronnen om te leren, werken met leeracties en eigen creativiteit/ talenten (toneel in dit geval).

Studenten opleiding Sociaal werker zamelen kleding in

Eén van de werkgebieden van de sociaal werker is het leefgebied 'Ondersteunen bij financiën'. Daarom heeft onze locatie in Vlaardingen de afgelopen weken kleding ingezameld voor de kledingbank Vlaardingen. Deze actie was zo succesvol, dat we zelfs de hulp van Schotverhuizingen in moesten roepen om alle spullen vervoerd te krijgen! Gelukkig hadden we zelf de benodigde spierballen om te sjouwen. Heeft iemand nog een super leuk idee voor onze volgende actie? Mail dan naar k.gilijamse@albeda.nl.

Leerzame en inspirerende Week van de rechten van het kind

Op 20 november vond de internationale Dag van de rechten van het kind plaats. Aanleiding voor docenten van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk (CSP) om op de locaties in Rotterdam en Vlaardingen van 15 tot en met 21 november voor studenten een week te organiseren, waarin kinderrechten centraal staan. Een terugblik op alle activiteiten met foto's vind je in dit artikel op Albeda.nl.

Tamara, Ilu en Tessa naar de kwalificatieronde van Skills Heroes

De Skills Heroes vakwedstrijden voor het mbo zijn ieder jaar weer een extra uitdaging voor studenten met lef. Deze kanjers hebben het aangedurfd! Ondanks hun drukke school- en stageprogramma en het feit dat studenten dit schooljaar extra druk ervaren van alles wat vorig jaar niet door kon gaan. We zijn super trots op Tamara Uil, Chantal Romers, Cherise Tebak, Mae van der Spelt, Stefanie van Tiel, Destina Berkani; Tessa Koekoek en Ilu Felies van de opleidingen Onderwijsassistent en Pedagogisch Werk van Albeda College Sociaal & Pedagogisch. Zij deden op 15 oktober jl. mee aan de Albeda voorronde wedstrijden. Door naar de kwalificatieronde in Den Bosch gaan: Tamara Uil (nummer 1, opleiding Onderwijsassistent) en voor pedagogisch werk Ilu Felies (nummer 1) en Tessa Koekkoek (nummer 2). Deze dames nemen het in februari 2022 landelijk op tegen de winnaars van ruim 20 andere ROC’s. Dank aan de juryleden Fatma Simsek (locatiemanager Wasko Kinderopvang) en Margot Snoyl (leerkracht bij Kind en Onderwijs).