Online stagemarkt opleiding Sociaal werker groot succes!

Hoe kunnen we de stagemarkt ook in coronatijd met een zo hoog mogelijke opkomst veilig laten plaatsvinden? Online natuurlijk! Op donderdag 2 december was er daarom voor bijna 350 eerstejaars studenten van de opleiding Sociaal werker van Albeda-locaties Buys Ballotlaan (Vlaardingen), Rosestraat en Zuster Hennekeplein (Rotterdam) een online stagemarkt.

Via het online platform WONDER.ME én met een eigen AVATAR gingen de studenten in gesprek met verschillende stagebedrijven. Op deze manier krijgen de studenten alvast een beeld van de organisaties waar zij op stage kunnen. Het doel is om op 31 januari 2022 te starten met hun eerste stage als sociaal werker.

Het was voor de studenten (en voor de stagebedrijven) natuurlijk wel even wennen, maar de eerste reacties van zowel studenten als studieloopbaanbegeleiders (slb'ers) zijn in ieder geval positief! Hieronder enkele reacties:

Onze studenten: "Ik heb veel verschillende organisaties gesproken." "Leuk dat ik ook andere studenten van andere locaties kon spreken." "Deze manier was echt helemaal van deze tijd!" "Het was minder spannend, omdat ik ook een beetje anoniem kon zijn en alleen kon meeluisteren in gesprekken." "Ik ben goed voorbereid door mijn studieloopbaanbegeleider. Ik wist goed wat me te wachten stond." "Het medium was nieuw maar echt heel leuk om het op deze manier mee te maken."

Dit vonden de studieloopbaanbegeleiders ervan: "Top om mee te maken en de digitalisering hoort bij deze tijd." "Goede voorbereiding van vragen door studenten heeft veel verheldering opgeleverd." "100% aanwezigheid van mijn klas!" "Soms was ik een beetje het overzicht kwijt van waar al mijn studenten waren, maar ik kon ze goed terugvinden en begeleiden naar een andere uitleg van stageplek."

Kortom, deze eerste online stagemarkt blijkt een mooi alternatief om studenten en onze stagebedrijven ook in deze tijd op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. Informeren, verbinding maken, ontwikkelen, beroepspraktijkvorming & innovatie komen op deze manier allemaal samen!