Onze studenten aan het woord


Onze studenten zelf aan het woord. Hoe ervaren zij de opleiding? Scroll naar beneden om verder te lezen!


Savio

opleiding Sociaal werker

'Ik heb de opleiding Sociaal werker gekozen, omdat ik graag jongeren begeleiding wil bieden, waar nodig. In mijn omgeving zie ik namelijk veel jongeren die veel beter kunnen, maar de kans niet krijgen. Daarom wil ik ze die kans en begeleiding juist wél bieden!'

Savio, is student van de opleiding Sociaal werker en loopt stage bij Connect, het interne stagebedrijf van Albeda voor de opleidingen Sociaal werker en Onderwijsassistent.

Geizl

opleiding Kindprofessional

"Ik heb voor deze nieuwe opleiding gekozen omdat ik in de toekomst graag met kinderen wil werken. Bovendien wil ik opgeleid worden voor twee opleidingen (Onderwijsassistent en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker), zodat ik flexibel inzetbaar kan zijn in de toekomst. Ook heb ik dan de mogelijkheid om tussen die twee beroepen te kiezen! Geizl is heel enthousiast over de nieuwe combi-opleiding Kindprofessional.

Tamara

opleiding Onderwijsassistent

'Ik wist niet goed wat ik wilde gaan doen. Mijn vooropleiding bij Edudelta is Horeca, Bakkerij en Recreatie. Ik heb wel altijd al turnles gegeven. Daarom ben ik uiteindelijk toch richting het onderwijs gegaan. Het meest bijzondere aan mijn opleiding vind ik dat je in gaat zien hoe de ontwikkeling van een kind verloopt. Je gaat daarin ook helemaal mee, want je ziet alles gebeuren!' Tamara deed mee aan de vakwedstrijden voor mbo 'ers, Skills Heroes. In dit artikel lees je daar meer over en vertelt ze over haar stage en opleiding!

Nadia

opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

“De opleiding is onwijs leuk, de begeleiding heel goed en de kans op een baan groot. Ze zoeken overal pedagogisch medewerkers. Ik kan deze opleiding iedereen aanraden!” Studente Nadia van der Steen steekt haar enthousiasme voor de opleiding niet onder stoelen of banken! Nadia is eerstejaars studente van de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, niveau 4 op de locatie Rosestraat van Albeda.

Natasja & Emilia

opleiding Onderwijsassistent

Emilia: "Toen ik de oproep voor de zomerschool las, dacht ik meteen ‘Dat ga ik doen!’. Het leek mij heel interessant om ook ervaring op te doen met lesgeven aan studenten. Mijn taak was om de vakdocent te ondersteunen en af en toe uitleg te geven. Uiteindelijk heb ik zelf twee weken voor de klas gestaan en Nederlandse les gegeven!"

Natasja en Emilia zijn twee onderwijsassistenten in opleiding, die geholpen hebben tijdens de zomerschool. De Albeda vakantie-zomerschool biedt extra steun aan studenten die moeite hebben met bepaalde lesstof, zoals rekenen.

Maarten

opleiding Sociaal werker

"Ik werk met groep 3 en 4 van de bassischool. We plannen op aanvraag van de school activiteiten in. Dat doen we op een manier die kinderen van natuure al aantrekt. Wij kijken bijvoorbeeld hoe we spelenderwijs of al sportend kinderen iets kunnen leren. Estafette lopen of met pitzakjes gooien. Ongemerkt maken we zo toch de basisschoolvakken zoals rekenen en spelling, die kinderen vaak minder interessant vinden, leuk! Maarten, student opleiding Sociaal werker, over zijn stage bij Feijenoord.