Internationalisering: Studenten volgen stage en gaan op reis naar Malta, Brugge en Parijs
In het kader van internationalisering zijn verschillende studenten naar het buitenland gegaan. Internationalisering biedt studenten waardevolle kansen om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen en hen voor te bereiden op een steeds meer geglobaliseerde wereld.
Studenten Marit, Sara en Selle groeien en bloeien samen op stage in Malta De drie enthousiaste studenten Onderwijsassistent, Marit, Sara en Selle zijn inmiddels terug van hun stage in Malta. Lees hieronder over hun avontuur.
“Hoi allemaal,
Wij (Marit, Sara en Selle) hebben twee maanden in Malta stagegelopen. We hebben een superleuke tijd gehad en willen daar wat meer over vertellen. We hebben stagegelopen op een basisschool in de groepen 1 en 3. De school heet Newark School Malta. We sliepen met z’n drieën in een appartement op 10 minuten loopafstand van de school.
Kleine klassen Er zijn veel verschillen tussen het onderwijs in Nederland en het onderwijs in Malta. Om te beginnen zijn de klassen erg klein. In een klas in Malta zitten gemiddeld 15 leerlingen. Wanneer wij vertellen dat er 27 kinderen in een klas zitten in Nederland, kijken ze je met grote ogen aan. Ook is alles een beetje ouderwets. Er zijn geen digitale hulpmiddelen en je hebt geen lesvoorbereidingen voor de les. Malta hoort bij Engeland en daarom is de tweede taal Engels. Leerlingen dragen uniforms, omdat dat een verplichting is in Engeland en dus ook in Malta. Een ander verschil is dat er veel andere leerkrachten zijn voor verschillende vakken. Zo hebben kinderen bijvoorbeeld andere leerkrachten voor de lessen ICT, Art en gym. De leerkrachten die normaal voor de klas staan, hebben op dat moment pauze.
Zelf les geven We vonden erg leuk op stage. In het begin was het heel erg wennen. We zaten vooral te kijken hoe de leerkracht het deed en moesten af en toe helpen met klusjes. Na een tijdje zijn we zelf lesjes gaan geven en hebben we zelf af en toe een dagdeel gedraaid. Ook hebben we af en toe moeten helpen bij andere klassen waar dat nodig was.
De lesdagen duurde van 7.45 uur tot 13.30 uur.
Studenten bezoeken kinderopvang van 1,5 hectare grond
Onlangs waren er 13 studenten Kindprofessional in Brugge. Student Lisa: “Ik vond het super leuk en ook gezellig, ook veel geleerd over het onderwijs daar en ook over de kinderopvang.” Student Thyra: “Het was leuk, we hebben vooral de verschillen binnen de opleidingen en de kinderopvangen geleerd. We zijn naar het Friet Museum geweest en naar het Chocolade Museum. We hebben een CVO Scala bezocht en een kinderopvang met 1,5 hectare aan grond.”
Meer dan 50 studenten Sociaal werker op reis naar Parijs In mei vertrokken zo’n 50 tweede- en derdejaars studenten van de opleiding Sociaal werker op de Rosestraat en Zuster Hennekeplein naar Parijs. Doel van de reis was om een momentopname te maken van het leven in de grote stad Parijs en natuurlijk een leuke reis te maken met elkaar. Studenten kregen de opdracht om te kijken naar de verschillen tussen Parijs en Rotterdam.
“Parijs was een hele leuke ervaring waarvan ik altijd dacht, oh daar wordt zo overdreven over gedaan. Ik vond Parijs een hele mooie stad vol met liefde, vrolijkheid maar helaas ook verdriet. Tijdens een boottocht langs de Seine heb ik gezien dat mensen in tenten sliepen onder de brug. Parijs lijkt enorm mooi te zijn maar als je daardoorheen kijkt valt dat wel mee. Verder was het een leuke ervaring met een hele leuke groep. Ik kan wel zeggen dat ik alle tijd die ik had ook benuttigd heb.” – Student Amine